Open Trekzak Festival
Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 2 - Canons - C-F - niveau 2/3

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 2: Canons, samenspelen in diverse stijlen

Docent:  Mieke Smits

– Midden niveau (2/3) -  C/F -

Het leuke van een canon is dat je een melodie en een tweede stem tegelijkertijd hebt. Zo kun je met weinig moeite samen al snel wat moois spelen. Het is ook altijd gezellig: je mag elkaar na-apen en achtervolgen. Het is alleen een beetje oneerlijk dat van te voren al vast staat wie als eerste de eindstreep haalt. Tenzij je smokkelt...

Er bestaan vele soorten canons. Zelfs componisten als Mozart en Van Beethoven hebben canons gemaakt. En zo zijn er ook canons in de volksmuziek, de kerkmuziek, maar ook in de jazz- en de swingmuziek. Tijdens de workshop ga je met verschillende stijlen aan de slag.

Je krijgt van te voren de bladmuziek met cijfertjes toegestuurd, zodat je er vast van te voren goed aan kunt wennen. Doe dat gerust met mensen uit je omgeving! Van Mieke mag je de door haar op cijfertjes gezette muziek rustig delen.

Tijdens de workshop kun je  vragen stellen en de lastiger stukken instuderen. Als groep besluit je samen of en welke canon je aan het eind van de middag aan de andere groepen laat horen.

En daarna... héél veel samen spelen en genieten van de meerstemmige muziek...met of zonder smokkelen!

Voor deze workshop is het handig dat je enige ervaring hebt met samen spelen (en naar elkaar luisteren), makkelijk een melodie kunt aanleren zodat je tijdens de workshop  de diepte in kunt gaan.

Over Mieke Smits:
Mieke speelt al vele jaren trekharmonica en geeft -o.a. bij Doorslaande Tongen van Stichting Volksmuziek Nederland- workshops trekharmonica. Ze zet zeer regelmatig bekende en minder bekende melodieën op muziekpapier (met cijfers)voor trekzakkers.

Zin in Canons in verschillende stijlen? Meld je dan aan voor Workshop 2. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!

Kosten: € 45,-- (incl thee, koffie, lunchbroodjes)
Aanmelding
via e-mail aanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 2 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 2 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

Tip: Neem opname apparatuur en potlood en gum mee!

Foto Mieke Smits

Mieke in actie. 

 

©2010-2018 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl