Open Trekzak Festival
Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 3 - Franse Dansmuziek - C-F - Niveau 2/3 - WORKSHOP IS VOL -

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 3: - Franse dansmuziek - Deze workshop is VOL geboekt -

 Docent: Marion Jorissen & co.
- Vanaf Middengroep (2/3) – C/F -

Franse dansmuziek, Bal Populaire, Balfolk.  >> LET OP IS VOLGEBOEKT <<

Als je trekharmonica speelt, dan gebruik je geregeld melodieën die uit deze “wereld”komen. Heerlijke muziek om te spelen, naar te luisteren, op te dansen, en heel geschikt om er muzikaal gezien je eigen sfeertje aan te geven.

Maar waar let je op als je deze muziek voor dansers speelt? Hoe maak je van een leuke deun mooie muziek waar dansers als vanzelf op gaan dansen? Hoe geef je dansers de tijd en ruimte om lekker te dansen op jouw muziek?

Want als dat lukt, is het drie-dubbel genieten: muziek, danser en muzikant smelten samen!

In deze workshop ga je werken met een eenvoudige melodie, waarbij het doel is om, die mooi en dansbaar te kunnen spelen. Dat ga je samen met je mededeelnemers en docent(en) doen op verschillende manieren: dansen, zingen, aandacht voor baskant en melodiekant. Tot alles samenkomt en je aan het eind van de dag met deze groep kunt spelen voor dansers!

Je gaat zo een muzikale zoektocht tegemoet waarbij de dans overeind kan blijven op en door de muziek die je samen met je groep speelt!

Marion neemt haar zelf gecomponeerde muziek voor je mee, die geïnspireerd is op de oude traditionele muziek van (midden) Frankrijk. Geen museum muziek, maar muziek van vandaag, geworteld in Franse traditie!

Voor deze dansmuziekworkshop is het voor je zelf prettig als je al ervaring hebt met verschillende ritmes (anders dan 2/4 of 3/4), links en rechts wat anders met je handen kunt doen en makkelijk een melodie oppakt, zodat je in de workshop de fijne kneepjes van ritme en dansbaarheid kunt leren.

Over Marion Jorissen:
Al jaren lang speelt Marion als lid van de groep Chardon, op bals waar gedanst wordt; ze heeft zeer ruime ervaring in het muzikaal begeleiden van dansworkshops  en het geven van dans- en trekzakworskhops. In haar muziekgroep Chardon staat dansbaarheid van de muziek voorop.
Als docent is zij in staat om ieder op eigen niveau het doel te laten bereiken.

Marion is autodidact. Ze heeft een eigen speelstijl in Franse dansmuziek ontwikkeld door de groepen Quatre-L en Chardon, waarin ze trekharmonica speelt. Ze heeft vele workshops bij o.a. Alain Pennec, Bruno Letron, Benoît Guerbigny gevolgd;  de laatste jaren veelvuldig bij Frédéric Paris, die geworteld in de franse tradities van de Bourbonnais en de Auvergne,  muzikanten al decennia lang inspireert.

Zin in Franse Dansmuziek? Meld je dan aan voor Workshop 3. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!

Kosten: € 45,00, incl. koffie, thee en broodjes tijdens de lunch.
Aanmelding via e-mail 
aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 3 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 3 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

Tip: Neem opname apparatuur en potlood met gum mee!

Marion Jorissen

Marion Jorissen

marion Jorissen Chardonais

Band Chardon.

 

©2010-2018 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl