Open Trekzak Festival
NOG

Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 2: - 'Stéphane Delicq` - G-C - Lieneke van der Veen -

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 2: 'stéphene delicq' >>> IS VOL <<<

 

Docent:  Lieneke van der Veen

– Gevorderden niveau (3/4) -  G-C - >>> IS VOL <<<

We 'duiken' in de wereld en de muziek van 'Stéphane Delicq'. 

Een componist en speler die een duidelijk stempel heeft gedrukt op de folk- en dansmuziek van Frankrijk. Prachtige (dans-)muziek, met bijzondere melodielijnen, mooie dubbelklanken en verrassende baspartijen. Ik ben zelf al jaren fan van Stéphane Delicq en raak nooit op zijn nummers uitgeleerd en uitgespeeld. Zijn muziek vraagt erom om iedere noot de aandacht te geven die hij verdient.

We gaan vooral bezig met verfijnen, met andere woorden: hoe breng je sfeer in de muziek met jouw intonatie, aanslag en combinatie van bas en melodie.

Je krijgt de muziek van te voren opgestuurd, zodat we ons tijdens de workshop bezig kunnen houden met de details, waardoor je écht muziek gaat maken en niet alleen de nootjes speelt.

Voor deze workshop is het handig dat je enige ervaring hebt met samen spelen (en naar elkaar luisteren), makkelijk een melodie kunt aanleren zodat je tijdens de workshop  de diepte in kunt gaan.

Over Lieneke van der Veen:

Ik heb altijd piano gespeeld en een klassieke opleiding gehad. Begin jaren '90 kwam ik toevallig in aanraking met de trekharmonica. De trekharmonica is voor mij niet meer weg te denken en helemaal mijn instrument. Ik geef al dik 20 jaar met veel plezier les bij meerdere clubs en muziekscholen en geef daarnaast privélessen en workshops. In 2012 heb ik mijn eerste muziekboek uitgebracht. De laatste 3 jaar zijn mijn man en ik druk geweest met het opbouwen van een binnenvaartbedrijf. Maar de muziek blijft lokken. Mijn man heeft deze winter zijn vaarpapieren gehaald, dat geeft mij de ruimte om weer heerlijk met mijn muziek aan de slag te gaan! Ik heb enorm zin in deze workshop! Doe vooral lekker mee!

 Zin in 'Stéphene Delicq'? Meld je dan aan voor Workshop 2. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!

Kosten: € 45,-- (incl thee, koffie, lunchbroodjes)
Aanmelding
via e-mail aanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 2 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 2 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

Tip: Neem opname apparatuur en potlood en gum mee!

3

 

 

©2010-2019 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl