Open Trekzak Festival
NOG

Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 4: - Americana - C-F - Niveau 2/4 - Mark Sohngen -

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 4: - Americana - Mark Shöngen - >>> IS VOL <<<

 

 Docent: Mark Söhngen

- Geen beginners - (niveau 2 tot 4) – C/F - >>> IS VOL <<<

Americana.


Als Amerika een smeltkroes is van allerlei volkeren en hun kulturen, dan geldt dat zeker ook voor de Amerikaanse muziek. Elke immigrant bracht zijn eigen liedjes en melodieën mee en die gingen daar een vruchtbare kruisbestuiving aan met de liedjes van de buurman en met die van de buurman van de buurman.

Zo ontstonden prachtige stijlen als blues, gospel, country, bluegrass, cajun, texmex en later ook soul, jazz, rock&roll, pop, rap en hiphop.

In deze workshop gaan we een paar mooie krenten uit de Americana-pap vissen. Omdat een lied/melodie meer is dan een rijtje noten achter elkaar gaan we ook letten op strukturen en akkoordenschema’s en natuurlijk op de meer specifieke trekharmonika-elementen als  balgvoering en vingerzetting.

Over Mark Söhngen: Ik speel trekharmonika en akkordeon in Taaftere, Kruis en Mol, Captain Gumbo en Wangston Brothers, maak trekharmonikaboeken en geef workshops. 


www.taaftere.com             www.kruisenmol.nl                 www.captaingumbo.nl


Zin in 'Americana' ? Meld je dan aan voor Workshop 4. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!


Kosten: € 45,00, incl. koffie, thee en broodjes tijdens de lunch.
Aanmelding via e-mail 
aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 4 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 4 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

 

Tip: Neem opname apparatuur en potlood met gum mee!

2

Mark Söhngen foto van

 

©2010-2019 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl