Open Trekzak Festival
NOG

Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 5 - Samenspel Trekharmonica en Ukelele - C-F - Niveau 2 en verder - Auke Eringa

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 5: - Trekzak met ukelele - >>> IS VOL <<<

 

Workshop Samenspel Trekharmonica en Ukelele 
- Gemiddeld (vanaf niveau 2)– C/F - >>> IS VOL <<<

Een trekharmonica is heel geschikt om door middel van bassen en akkoorden verschillende begeleidingsritmes te maken. 

Toch kan het inzichtelijk en leuk zijn om eens op een ander instrument de diverse begeleidingsmogelijkheden te onderzoeken. 

De ukelele met zijn vrolijke, heldere klank biedt een prima mogelijkheid hiertoe mede omdat het op dit instrument met zijn vier snaren relatief eenvoudig is om de belangrijkste akkoordgrepen te pakken. 

In deze workshop: we gaan aan de slag met een paar karakteristieke ritmes; reggae, shuffle, 5/4 wals, jig. Eerst onderzoeken we de essentie van deze ritmes op de trekharmonica en als dat loopt pakken we de ukelele erbij om te kijken of we het als een gemengd trekharmonica-ukelele orkest nog wat meer kunnen laten swingen.

Ik ga er van uit dat de meeste deelnemers weinig of geen ervaring met de ukelele hebben. We nemen dus ruim de tijd om de belangrijkste akkoorden te leren die aansluiten bij wat er op trekharmonica CF mogelijk is. 

Zowel de bladmuziek voor Trekharmonica CF als de akkoordgrepen voor de ukelele worden van te voren per mail opgestuurd. Uiteraard spelen we alleen maar mooie nummers. Ik zit te denken aan iets van Stéphane Delicq, Simon & Garfunkel, Flaco Jimenez en Doe Maar.

Voor de mensen die geen ukelele hebben zorg ik dat er instrumenten aanwezig zijn!

(Mocht het je leuk lijken om zelf al een ukelele aan te schaffen dan kan ik je per mail wel een advies geven voor een instrument. 

Voor 40,00 € heb je al iets redelijks inclusief stemapparaat en plectrum.)

 

Docent: Auke Eringa


Over Auke Eringa:

Auke geeft les op de diatonische accordeon(trekzak) in o.a. Zwolle, Drachten en Groningen. Hij heeft zoveel mogelijk de kunst afgekeken van frans/vlaamse meesters als Stéphane Milleret, Pascale Rubens en Pablo Golder.

Auke past hun swingende speelstijl toe in zijn eigen balfolkband Sidaro.

Zin in 'TREKZAK met UKELELE' ? Meld je dan aan voor Workshop 5. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!

Kosten: € 45,00, incl. koffie, thee en broodjes tijdens de lunch.
Aanmelding via e-mail 
aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 5 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 5 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

Tip: Neem opname apparatuur en potlood met gum mee!Auke Eringa

 

©2010-2019 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl