Open Trekzak Festival
Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 5 - 'Het Geheim Van De Trekzakist' - C-F - Niveau 2 en verder - Wouter Kuyper >>> IS VOL >>>

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 5: - 'het geheim van de trekzakist' - Wouter Kuyper >>> IS VOL <<<

Workshop 'Het Geheim Van De Trekzakist' 
- Gemiddeld (vanaf niveau 2)– C/F -  >>> IS VOLGEBOEKT <<<

Docent: Wouter Kuyper

De balg als basis:

Virtuositeit en schoonheid zit hem niet in snelheid van je vingers, maar in controle over je balg. De echte, levende, muziek komt uit die balg. Niet van je bassen, niet uit je melodiekant. Het is de balg die van losse nootjes muziek maakt. Maar hoe doe je dat nu precies? Wat komt daar allemaal bij kijken? 
Aan de hand van veelal wat tragere (maar mooie) melodieën gaan we kijken naar hoe je een noot kunt laten spreken, en hoe je van de noten een zin in een langer verhaal maakt.
De cursus staat open voor iedereen met een CF die geen moeite meer heeft met het spelen van een regelmatige 2/4, ¾ of 6/8 melodie en begeleiding. Middenniveau en hoger.

Over Wouter Kuyper:

Wouter Kuyper (1978) is sinds zijn 10de jaar al bezig met de volksmuziek. Eerst met blokfluit, daarna met doedelzak, en vervolgens sinds zijn 15e ook met de 
trekharmonica. Na vele stages (en de daarbij behorende nachten) gevolgd te hebben, onder andere in Gooik (BE), St. Chartier (FR) en "Trek er es Uut " en "Schier" in Nederland, is hij met de Nederlandse Balfolkband "Lirio" en nu treedt hij regelmatig met “Wouter en de Draak” en BmB op in binnen- en buitenland.
Ook speelt hij in Geselscap Goet ende Fyn (middeleeuws en andere oude muziek) en speelt hij in Laroux (Nederlandstalige wereldfolky) 


De afgelopen jaren is hij steeds meer les en workshops gaan geven, zowel voor trekharmonica als voor samenspel (verschillende instrumenten), onder andere bij Trek er es Uut en de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN). Momenteel geeft hij trekharmonicales bij de Trekzakacademie in Nieuwegein. Ook geeft hij doedelzakles bij de stichting Draailier en Doedelzak. Hij geeft ook privéles aan huis, in Nieuwegein.


Zin in 'Het Geheim van de Trekzakist' ? Meld je dan aan voor Workshop 5. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!

Kosten: € 45,00, incl. koffie, thee en broodjes tijdens de lunch.
Aanmelding via e-mail 
aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 5 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 5 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

Tip: Neem opname apparatuur en potlood met gum mee!

Wouter Kuyper

Wouter Kyuper, Trekzakist.

 

©2010-2024 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl