Open Trekzak Festival
Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 2: - 'Met Plezier Samenspelen' - C-F - Niveau 1-2 en verder - Lieneke van der Veen -

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 2: 'Met plezier samenspelen' - C-F - Niveau 1-2 en verder

Docent:  Lieneke van der Veen

- Begonners tot en met Midden Niveau - C-F -

We gaan samenspelen! Eigenlijk is dat toch het leukste wat er is! We gaan bezig met hoe je op een goede manier samenspeelt, zodat niet alleen de hele groep, maar ook elke individuele speler tot zijn recht komt. Waar let je op? Hoe zorg je ervoor dat het 'gelijk' blijft? Hoe hou je het tempo in de hand? Kortom, hoe maak je écht muziek met elkáár. Je krijgt tips aangereikt om jouw eigen partij goed te spelen, terwijl er op hetzelfde moment, iemand naast je, een andere partij speelt. 

Bij het instuderen van de muziek besteden we veel aandacht aan de basis. Zoals: een slimme vingerzetting, wat doe je met balg en luchtknop en hoe speel je een goede baspartij. 

De stemmen en variaties van de muziek die we gaan spelen hebben verschillende niveaus. Voor ieder wat wils. Ieder kiest zijn eigen partij op basis van wensen en speelniveau, vervolgens bouwen we dat met elkaar uit tot een compleet meerstemmig stuk. 

Deze workshop is geschikt voor spelers die nog niet zo lang spelen, voor spelers die langere tijd niet hebben gespeeld en de draad weer willen oppakken, maar ook voor spelers die al wat langer spelen en beter willen leren samenspelen. En...ben je bijvoorbeeld beginnend docent, dan  geeft deze workshop je handvatten ter ondersteuning bij het samenspelen/ begeleiden van een groep spelers.  

Het stuk of de stukken die we gaan spelen, komen uit mijn samenspeelboek. Ik neem meerdere stukken mee en mét elkaar maken we een keus. Een dromerige Finse wals, een vrolijke Franse dans of een bijzonder Oost-Europees nummer. Notatie: notenschrift in combinatie met knopnummers. Stukken in 2-, 3- en 4-kwartsmaat. Trekharmonica CF.

Verhaaltje over mijzelf:

Ik heb altijd piano gespeeld, maar toen ontdekte ik de trekharmonica! Dat bleek helemaal mijn instrument. Inmiddels geef ik dik 20 jaar, met erg veel plezier, les bij meerdere clubs, op muziekscholen en festivals. Groeps- én privélessen. Door de jarenlange pianolessen kan ik cursisten ook verder helpen met de muziektheorie.

Wat ik o.a. belangrijk vind? Een goede speelhouding; het is vreselijk jammer als mensen stoppen met spelen, omdat ze, bijvoorbeeld, pijn hebben in hun schouder tijdens het spelen. Een goede ontspannen speelhouding voorkomt dit. Verder besteed ik veel aandacht aan de vingerzetting. Een goede vingerzetting, bevordert óók het ontspannen spelen. En speel je ontspannen, dan speel je met plezier en dát klinkt weer door in je spel! Én, geeft je de ruimte om van de nootjes muziek te maken! 

In 2012 heb ik mijn muziekboek 'Mag het ietsje meer zijn?' uitgebracht. Een echt samenspeelboek om samen te spelen met spelers op alle niveaus. Verder? Altijd ‘in’ voor nieuwe dingen, er is nog zoveel te leren!

Meer info? 0031 6 53 48 22 40 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lieneke van der Veen


Zin in 'Met Plezier Samenspelen'? Meld je dan aan voor Workshop 2. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!

Kosten: € 45,-- (incl thee, koffie, lunchbroodjes)
Aanmelding
via e-mail aanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 2 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 2 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

Tip: Neem opname apparatuur, een potlood, papier en een gummetje mee!

3

Lieneke van der Veen 

 

©2010-2024 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl