Open Trekzak Festival
Countdown
afgelopen
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


imageimageimageimageimageimageimage

Workshop 4: - 'Swingende Sixties' - C-F - Vanaf Niveau 2-3 - Auke Eringa - >>> LET OP: IS VOL

10:00 - 15:45 UUR: WORKSHOP 4: - 'Swingende sixties' - Auke Eringa - >>> Let op, volgeboekt!!! <<<

 

 Docent: Auke Eringa

- Geen beginners - Vanaf Niveau 2-3 – C/F -   >>> Let op: IS VOLGEBOEKT <<<

Tot in de jaren '60 waren accordeons en trekharmonica's nog de toonaangevende instrumenten in de populaire muziek. Of je nu luisterde naar nederlandse liedjes in de hitparade of naar franse chansons of als je op een bruiloft kwam, overal was het geluid van een accordeon of harmonica te horen. 

Maar met de komst van the Beatles, the Stones, the Kinks, the Golden Earring en al die andere bandjes met ' the'  in hun naam veranderde dat: de electrische gitaar was hip, het (diatonisch) accordeon was uit!

Het wordt tijd voor revanche! 

We zullen laten zien dat veel van die bekende Sixtiesnummers ook heel cool kunnen klinken op een trekharmonica!

Swingend spelen staat in deze workshop centraal. Dat houdt in dat we niet weg zullen lopen voor syncopen (noten die net voor of na de tel vallen) en dat we onszelf gaan begeleiden met akkoorden in de rechterhand (net zoals je met een slaggitaar zou doen). 

Ik heb drie liedjes uitgezocht die zowel melodisch als ritmisch interessant zijn om te spelen. Twee swingende nummers waarmee je iedereen de dansvloer op kunt krijgen en één mooi zwijmelliedje want dat hoorde ook bij de Sixties.


De titels verklap ik nog niet maar als je je opgeeft voor deze leuke workshop dan krijg je de bladmuziek van te voren opgestuurd en kun je meteen met deze nummers aan de slag.

Als je het aandurft om te zingen bij je trekharmonica dan is dat wel een voordeel. En net als vorig jaar mag je ook een ukelele of een ander instrument meenemen zodat we met de groep wat meer als een orkestje kunnen klinken. Of moet ik zeggen als een 'band', 'The Twenty-One Button Band!' 

Auke Eringa

Bio – Auke Eringa

Als kind ben ik begonnen met piano (klassiek). Daar heb ik nog altijd veel lol van want daardoor heb ik goed noten leren lezen en had ik weinig moeite met de links-rechts coördinatie toen ik later accordeon ging spelen. Tijdens mijn studententijd in Groningen ben ik me met meerdere muziekstijlen en instrumenten gaan bezighouden. Vooral blues, jazz en sixtiesmuziek hadden mijn interrese. Allerlei soorten volksmuziek heb ik pas veel later ontdekt. 

Bij het tweemans orkest De Akoestini's speel ik trekharmonica, piano-accordeon en ukelele op feesten, meezingavonden etcetera. Met mijn band Sidaro spelen we vooral volksmuziek en dan met name klezmer en balfolk. 

In 2007 ben ik begonnen met het geven van lessen en workshops op accordeon en later ook trekharmonica en ukelele. Zaken die met name aan bod komen in mijn lessen zijn swingend spelen, jezelf ritmisch begeleiden met akkoorden en indien mogelijk daarbij zingen.Americana.


Als Amerika een smeltkroes is van allerlei volkeren en hun kulturen, dan geldt dat zeker ook voor de Amerikaanse muziek. Elke immigrant bracht zijn eigen liedjes en melodieën mee en die gingen daar een vruchtbare kruisbestuiving aan met de liedjes van de buurman en met die van de buurman van de buurman.

Zo ontstonden prachtige stijlen als blues, gospel, country, bluegrass, cajun, texmex en later ook soul, jazz, rock&roll, pop, rap en hiphop.

Zin in 'Swingende Sixties' ? Meld je dan aan voor Workshop 4. 
Let op: er is vanaf 16 uur nog een presentatie van enkele van de workshops. Ook daarbij ben je welkom! Mooier nog: Misschien maak jij met(een deel van) je groep deel uit van de presentaties!


Kosten: € 45,00, incl. koffie, thee en broodjes tijdens de lunch.
Aanmelding via e-mail 
aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Workshop 4 en je naam. 
Maak gelijk na de ontvangstbevestiging van je email € 45,00 over op het rekeningnummer van Opentrekzakfestival, rek.nr. NL41 RABO 01196 96 541, o.v.v. Workshop 4 en < naam deelnemer>.
NB: je inschrijving is compleet na ontvangst van € 45,--.

 
Tip: Neem opname apparatuur en potlood met gum mee!

Foto Auke Eringa 2019

Auke Eringa 

 

 

©2010-2024 OpenTrekzakFestival powered by www.23creations.nl